A bűvészet az egyetlen hely, ami ma is képes elemelni a valóságtól

2024. Április 12. / 12:34


A bűvészet az egyetlen hely, ami ma is képes elemelni a valóságtól

„A bűvészet az egyetlen hely, ami ma is képes elemelni a valóságtól, és ahol tényleg hiszünk a csodákban” – Seres Flóra beszélgetett Ungár Anikóval és Hajnóczy Somával. Pészahi varázslatok, avagy hova tűnt a macesz? címmel látványos, sok humorral és varázslatokkal teli pészahi show-műsor várható a két bűvész-művész előadásában 2024. április 18-án, csütörök délután 6 órától a Rumbach Zsinagógában. Ilyen még nem volt, kár lenne kihagyni. Hinni a csodákban, kizökkenni a valóságból és teljesen elvarázsolódni – erre készülünk ezen az estén.

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

Van-e valamilyen kötődésed Pészah ünnepéhez?

Hajnóczy Soma: A Lauderbe jártam 12 évig, így minden évben megünnepeltük a Pészahot. A mai napig élénken él bennem a kovásztalan kenyér ropogós íze.

Ha jól tudom, gyerekkorodban éltél Izraelben is, onnan, vagy esetleg utána vannak személyes élményeid erről az ünnepről?

Ungár Anikó: Így van, öt évet éltem Izraelben, 8-13 éves koromig. Nekem olyan a gyerekkorom, mint egy ékszerdoboz, amire ez van írva: “Ungár Anikó: Izrael”. Olyan nagy hatással volt rám az az időszak, az a légkör, hogy gyakorlatilag meghatározza a világlátásomat, a szemléletemet, az identitásomat a gyökereimen keresztül. A pészahot persze, hogy ünnepeltük, ahogy az egész ország ünnepelte, mindig valamelyik családhoz mentünk vendégségbe.

A színpadon egymást váltjátok. Szoktatok így "együtt" dolgozni? Mennyire ismeritek egymást?

H.S.: Nem szoktunk együtt dolgozni, de örülök neki, hogy most itt a lehetőség!

U.A.: Nem nagyon volt még ilyen, vagy ha igen, akkor nagyon régen, nem is tudom. Somának nagyon különleges stílusa, eszközei vannak, abszolút nagyon jó kezekben van nála a varázslat!

Ha jók az értesüléseink, interaktív előadással készültök. Mire számíthatnak a nézők?

H.S.: Egy pörgős, humoros és szórakoztató előadással készülök, amiben fontos szerepe van a közönségnek is. A legtöbb produkciómban pont azért szoktam nézők segítségét használni, mert így izgalmasabbá válik a közönségnek is és nekem is az előadás. Látványos trükköktől kezdve gondolatolvasáson át lesz minden!

U.A.: Így van, mindig interaktív előadással készülök, mindent együtt csinálunk. Legyenek nagyon nyitottak!

Van-e valamilyen üzenetetek az április 19-ei előadás közönségének?

H.S.: Szuper este lesz, tele varázslattal. Mindenkit sok szeretettel várunk!

U.A.: A világ legjobb dolga az, - és éppen ezért szeretem ennyire a bűvészetet - mert megenged egy játékot. Egy olyan játék, ami a gyerekkorra emlékeztet: arra az érzésre, amikor gyerekként azt mondjuk, hogy “csináljunk úgy, mintha… például orvosok lennénk, vagy pilóták”, és akkor elhisszük. A bűvészet az egyetlen hely, ahol ez megmarad: elemel a valóságtól, egy olyan valóságba repít, amikor még hiszünk a csodákban, és ez egy nagyon nagy kincs.

Ma már egy olyan világban élünk, amikor mindenbe beleláthatunk, mindenről tudhatunk, de a bűvészet mégis, mindennek ellenére el tud varázsolni mindenkit, kortól, nemtől, mindentől függetlenül. Ezért van a mai napig ekkora létjogosultsága, és ez ahogy mondtam, ez tényleg a világ egyik legjobb dolga: hinni a csodákban, kizökkenni a valóságból és teljesen elvarázsolódni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek