Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1064]

Orbán Viktor: Azt kívánjuk, hogy a magyar zsidóság alkotó energiái szabadon kibontakozzanak
Nálunk, itt, Magyarországon él, és a magyar nemzet része Európa második legnagyobb zsidó közössége. S ma itt, Herzl Tivadar szülőhelyén találkozunk, akinek híres mondata körülölelte és körülöleli a mai politikai tanácskozásainkat: „ha akarjátok, nem mese.” – fogalmazott Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán Budapesten.
 
Történelmi esemény – egyszerre két miniszterelnököt látott vendégül a magyar zsidó közösség
A Dohány utcai zsinagógába és a MAZSIHISZ Síp utcai székházába látogatott szerda este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyar kollégája, Orbán Viktor társaságában. A vendéglátó Heisler András MAZSIHISZ-elnök őszinte beszédének köszönhetően a rendezvény nem pusztán protokolláris esemény volt, hanem érdemi találkozóvá vált.
 
Heisler András: múltunk és jövőnk összeköt bennünket
Múltunk és jövőnk összeköt bennünket, ahogyan Magyarország és Izrael szeretete is – mondta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke szerda este Budapesten, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Dohány utcai zsinagógában és a Mazsihisz székházában tett látogatásán.
 
Szerdán avatják fel Somló Tamás síremlékét a Kozma utcában
Július 19-én, szerdán (Támuz hó 25.) délután 14:00 órakor kerül sor Somló Tamás (Áhárajn Ben Zálmen sírkőavatására a Kozma utcai zsidó temetőben.
 
A 75 éves Harrison Ford, a világ legvagányabb zsidó színésze
Van az a csibészes, öntudatos mosoly a szája sarkában, amitől még ma is olyan jóképű és kiszámíthatatlan, olyan jóravaló csibész, mint Han solo kapitány, akinek még a szeme sem áll jól, de kockáztatja az életét azonnal, ha kell, a lázadók reménytelennek látszó ügyéért.
 
A Dohány utcai zsinagógába látogat az izraeli miniszterelnök
Tegnap Budapestre érkezett Benjamin Netanjahu, Izrael Állam miniszterelnöke. Személyében a rendszerváltás óta első ízben látogatott a magyar fővárosba izraeli miniszterelnök.
 
Orbán Viktor: a kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben
Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő egyben hangsúlyozta: Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait.
 
Izraeli miniszterelnök: a jövőbe kell tekintenie a két országnak
Izrael és Magyarország a múlttal tisztában van, de a jövőbe tekint, és az ilyen országoké a jövő – mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden az Országházban, miután Orbán Viktor magyar kormányfővel tárgyalt.
 
Isaac Bashevis Singer, a jiddis nyelv egyetlen Nobel-díjas írója
Rengeteg mindent lefordított már tőle magyarra az elmúlt néhány évtized irodalmi üzeme, de mintha még mindig nem tudnánk, hogy nem egy elveszett világ idilljét írta meg, amikor a stetlről írt, hogy elveszett hősei a hagyományok útvesztését és a modernitás értelmetlen magányát mutatják be egy hazátlan nyelven, amelyen egy szinte maradéktalanul elpusztított zsidó világ beszélt.
 
Minden idők legnagyobb magyar delegációja a Maccabi játékokon
Minden idők legnagyobb magyar delegációja vesz részt Izraelben a jövő csütörtökig tartó Maccabi Világjátékokon, amelyen a magyar versenyzők már most túlszárnyalták négy évvel ezelőtti teljesítményüket.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1064]