Mazsihisz portál vakok és gyengénlátók számára
(ingyenes felolvasó program letöltése)     Vissza a grafikus főoldalra

Hír archívum

1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1087]

Mexikói földrengés: tömegek tapsoltak az utcán az izraeli életmentőknek
Több tucat járókelő tört ki hálás, spontán tapsviharban, amikor meglátták az Izraelből küldött életmentők delegációjának tagjait.
 
Séta a zsinagóga kertjében
A Múzeumok Ősz Fesztiválja keretében, 2017. szeptember 26. (kedden), 16:00 órától a MAZSIHISZ- Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár szervezésében különleges sétát tehetnek az érdeklődők a Dohány utcai zsinagóga kertéjében. A sétára regisztrálni a muzped@milev.hu e-mail címen lehet.
 
Áttörést értünk el a magyar zsidóság védelmében is
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) az egész zsidó világban jeleníti meg a magyar közösség hangját, érdekeit. Az elmúlt hetekben egy fontos folyamatban sikerült hozzájárulnunk egy valódi nemzetközi áttöréshez.
 
Mai születésnapos: Fónay Márta, az örök Jente
Jente mindent tud: az érzelmekről, amelyek nem is olyan fontosak (majd megszokjátok egymást), a világról, amelyben semmi sem számít, csak a pénz és a biztonság, a zsidóságról, hogy nehéz sors, de ezt mérte ránk a Jóisten, úgyhogy csendes hűséggel el kell viselni. Jente nem érti ezt a mai világot, ahol azt hiszik, hogy ezek az igazságok megváltozhatnak, pedig így volt ez mindig és így is lesz.
 
Humusz-vébé és zsidó-moszlim barátság Argentínában: humuszt csinálj, ne háborút
Szeretkezz, ne háborúzz-szólt a hippikorszak egyik szlogenje. Ezt vették kölcsön Buenos Airesben, ahol zsidók, moszlim és nem moszlim arabok csaptak össze tömegesen humuszkészítésben és az arabok nyertek. És mindenki szeretett mindenkit, mint egy hippikommunában.
 
Harmincezer hászid zsidó zarándok érkezett az ukrajnai Umanba megünnepelni a zsidó újévet
Idén már több mint 30 ezer hászid zsidó érkezett szerdáig a világ különböző tájairól az ukrajnai Uman városába a zsidó újévet megünnepelni – számoltak be szerdán ukrán hírforrások.
 
Országos főrabbi: Nincs kőbe vésve a sorsunk
Ma este kezdődik a zsidó új év, a ros hásáná. A kétnapos ünneppel kezdetét veszi az 5778. zsinagógai esztendő. I.ten is figyel ránk. Jobbá tesz bennünket, jócselekedeteinket visszaadja nekünk, beír bennünket a jó élet könyvébe – Frölich Róbert országos főrabbi az ünnep kapcsán osztotta meg gondolatait.
 
Heisler András: Számvetés az ítélet napja előtt
A Mindenható segítségével helyt álltunk a politikai viharok között, megerősödtünk hitben és létszámban, miközben tudjuk, még csak az út elején járunk. Sok a dolgunk és nem mi fogjuk befejezni majd azt, amit elkezdtünk.  
 
Orbán Viktor üzenete a magyarországi zsidó közösségnek, a zsidó új év alkalmából
Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Heisler Andrást, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökét, a magyarországi zsidó közösséget és vezetőit a ma este beköszönő 5778. zsinagógai új év alkalmából.
 
Mai születésnapos: Kossuth Lajos, a zsidók pártfogója
A szabadság, amelynek szónoka és harcosa volt, a befogadó magyarság ereje, a liberalizmus mind azt tette belső paranccsá számára, hogy a zsidóság teljes jogegyenlőségének híve legyen és az is volt a legkiválóbb magyarok egyike.
 
1   |   2   |   3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [1087]